sábado, 28 de enero de 2012

Stop Motion



“StopMotion”. Aquest era el nom de la nova tasca proposada per l’Àngels, un dels tres professors que imparteixen la matèria d’Alfabetització. Les classes amb l’Àngels són sempre molt  entretingudes en el sentit què has d’estar molt atent i escoltar cada pas de l’explicació de la nova tasca. SI no segueixes els passos, l’explicació des del projector i els apliques al teu ordinador de forma correcte...estàs perdut! Són d’aquelles classes en què, si t’equivoques en un moviment, ja no pots seguir amb els altres i de vegades és força difícil reenganxar-se. Com sempre, aquell dia anàvem tots a ritmes diferents. Ens havíem agrupat de manera que 4 persones feien la tasca de manera conjunta.

La nova tasca tenia relació amb l’activitat anterior, l’exercici de les “imatges vectorials”. Les imatges vectorials les havíem realitzat amb el Corel Draw. A partir d’aquestes imatges doncs, havíem de realitzar una espècie d’història que s’expliqués a través de la seqüenciació d’imatges. Per tant, la tasca d’aquell dia consistia en reproduir un gran número d’imatges amb el Corel Draw, desar-les a una carpeta, per a després formar un vídeo utilitzant el programa ja conegut Movie Maker.

La veritat és que en el procés de realització d’aquesta tasca no ens va sorgir cap tipus de dificultat. Era una tasca molt laboriosa, però en cap moment se’ns va complicar. Així, la nostra història tractava de l’enamorament de les dues fruites creades a l’exercici anterior, una maduixa i un kiwi. “Unes muntanyes, un cel immens i blau i un Sol brillant constituïen el fons de la imatge. Al bell mig, un arbre separava les dues fruites, les quals es trobaven en cantons oposats. Poc a poc, la maduixa, tota saltarina, s’apropava a l’arbre que separava la seva història d’amor amb el kiwi. Amb un gran salt, superava l’arbre i, finalment, es retrobava amb el seu gran amor”.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario