jueves, 8 de diciembre de 2011

Pissarra Digital Interactiva (PDI)

Per a situar-nos en el context, primerament voldria fer una breu explicació sobre el què és i per a què serveix una Pissarra Digital Interactiva (PDI). La Pissarra Digital Interactiva consisteix en un ordinador el qual està connectat directament a un videoprojector. A més, ambdós aparells tecnològics estan connectats a una superfície llisa i rígida que fa de pantalla. És en aquesta pantalla on es reflectirà les imatges del videoprojector. Cal destacar, que la pissarra és sensible al tacte i que des d’ella es pot controlar l’ordinador, escriure sobre documents, guardar imatges, imprimir-les, etc...  Així doncs, la principal diferència que establim entre la Pissarra Digital i una Pissarra Digital Interactiva és que amb la primera no hi ha interactivitat amb la imatge, i a la segona si. De manera que podríem dir que la funció principal de la pissarra és controlar l’ordinador mitjançant la superfície, ja sigui de forma tàctil o amb un bolígraf especial.  
Així és que un dia, a l’arribar a classe, vam veure que al capdavant de l’aula hi havia una pissarra digital. En un primer moment l’aparell estava desconnectat, però alguna cosa ens deia que això no duraria gaire. Quan tots els alumnes ens vàrem col·locar per parelles per a treballar amb els ordinadors tal com fèiem habitualment, el nostre professor Eduard ens va explicar el que faríem aquella sessió. En parelles i en uns 5 minuts, ens aniríem aixecant per tal de provar les possibilitats de la Pissarra Digital Interactiva. Es tractava de ser curiosos i d’investigar, tot manipulant i tocant aquí i allà la superfície de la pissarra. El temps era molt limitat, però tot i així tots ens vam quedar sorpresos per la utilitat d’aquell aparell.
Personalment, en el moment en què estava experimentant amb la pissarra, m’imaginava com podria ser d’útil allò per a una classe amb infants. Una de les coses que ens remarquen en els nostres estudis fonamental per als petits és que han d’aprendre a ser cada vegada més autònoms. A mi, amb aquella pissarra tant fàcil d’utilitzar i tant divertida a la vegada, no se m’ocorria un altre aparell millor per a duu a terme aquest objectiu.   

No hay comentarios:

Publicar un comentario